mybloggnotyours

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

krångel med burkar & pengar på ICA tidigare ikväll..

Av Evy - 6 december 2011 20:50

tidigare idag under kvällen efter 17 - tiden stack ja te ICA för att panta burkar..
hade en halv full papp kasse med burkar å pet-flaskor.. ja pantade först burkarna å vad händer då efter en stund. JO!..  burk automaten börjar krångla. "suck" tänkte ja då!! så ja tryckte på nån pling plong liknande knapp så att nån tant från personalen från ICA fick komma å fixa till det så att ja sen kunde fortsätta att panta vidare..
sen när ja var klar med de burkarna tog ja flaskorna å panta på automaten brevid. ja stoppa i en stor 1,5 L flaska å redan DÅ(suck pinsamt nog) började även DEN automaten krångla.. å ja tänkte igen "men suuck.. pinsaamt!".. då var det bara  IGEN att trycka på den där knappen å då kom en gubbe ut å in te automaten å skulle fixa.. det lustiga var att när han öppnade den där grejen för att rätta till felet så var det 3 andra flaskor därinne som hade fastnat. Självklart trodde väll han att JAG stoppat in alla 3 även om ja bara stoppat in EN. å efter han tog ut dom 3 plus min så stängde han igen den så ja fick panta vidare å så frågade ja gubben om ja kunde få ta de flaskorna han höll i å panta vidare med dom(fick ju såklart dra te med en vit lögn å typ säga att det var mina ha ha) å då fråga han mig om det kom nå kvitto från automaten(efter att den börja krångla). jag svara:
- Nej, ja fick inge kvitto när ja panta
då sa han:
-det ska komma kvitto när maskin krångla
jag med en lugn ton:
- men det kom inge kvitto vad ja såg iallafall!
han igen med en smått bestämd ton:
- du fick inge kvitto?
jag fundersamt:
-nej!
han igen:
det ska komma kvitto när maskin krångla.
jag med en lugn ton igen:
- ok men nu gjorde det inte det, så... är det ok om ja kan få de där flaskorna så ja kan panta vidare?!!.
han gav mig sen de 4 flaskorna å såg smått irriterad ut å sen gick han ut från det sk pantar rummet å in i affären igen.


efter ja var klar med att panta gick ja in på ICA för att små handla lite av det ja hade kvar på kortet i plånisen. skulle köpa en paprika bara men passa på att köpa lite annat smått som fattades i kylen.
väl sen framme vid kassan ställde ja mig i kön för att vänta på att det te slut skulle bli min tur att få betala.
Nu var det te slut min tur. så när tanten drog varorna så passade ja på att ta upp kvittona för panten ja fick å gav te tanten i kassan å så sa ja:
- du kan ta dom här först då innan ja betalar.
så hon tog dom å så väntade ja på att ja skulle få de pengar som blev på panten å då svarade hon sen:
- då blir det 40 kr då!
"okeey" tänkte ja där å inte fick nå pengar för panten.. å så sa ja sen
-  ja ska betala varorna på kortet försig, alltså pant kvittona skulle ja ta först som oxå var försig heh!
hon sa sen å satt först som ett frågetecken när hon titta upp på mig:
- va?.. jahaa! det var så du ville göra ja trodde att.. aha aja ok förlåt.
så skratta hon till litte sen å sa:
- jaha då får vi göra om det här då..
eftersom hon trodde ju först att hon skulle dra de 40kr FRÅN kvittona PÅ varorna PLUS på kortet, så fick hon ta ena kvittot som var utskrivet å skriva om å upp på nytt så att ja skulle få ännu ett nytt kvitto för panten för sig å sen fick ja dra summan på kortet IGEN för varorna å få ytterligare DÄR ett nytt kvitto för varorna ja köpt.. plus nå annat extra kvitto igen!...  Suuuuuck! så 3st kvitton fick ja med mig då i plånboken. så det kändes ju en aning liite jobbigt å dra samma summa på mat varorna dubbla ggr då!.
men men efter att det var gjort, så packade ja ner varorna i en kasse å som vanligt vandrade hemåt.
Så fort ja var hemma å plockade in varorna i kylen så såg ja att nåt fattades då ja skulle fixa igång kyckling woken. nämligen paprikan. tänkte då. "meh.. va faan? vart faan ä paprikan??? ja vet ju att ja lade ner den i kassen, ja kan ju inte ha förlagt den nånstans" så ja titta en extra gång i kylen å där var den inte.. kolla ifall ja råka lagt den i frusen av dum anledning men inte där heller.. å inte köks bordet heller ifall ja råkat förlagt den där.. å så tänkte ja igen högt för mig själv "men för faan vart ä paprikan då!??.. säg för faan inte att ja glömt den på ICA?!!!" å ja tror ta mig faan att ja faktiskt lyckades glömma den där.. FAAN oxå hååp det var den kyckling woken däh!.. får det väll bli med bara kantareller i då(som ja som tur var hade i frysen som ja fått av morsan). lyckades även hitta små morötter i kylen som ja istället skärde små morots skivor av å hade i woken istället då.. så det funka ändå..
smaaart av mig då att glömma en paprika på ICA som ja betalt för å lyckats gått ifrån oxå.
höh aja första gången DET hänt mig då! aldrig förr hänt för ja vet å brukar kolla så ja fått med allt när ja annars handlat så..!


aja shit happens!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Evy - 21 januari 2018 01:55

nu var det ett BRA TAG sen jag bloggade här.. men det ä för att jag för det mesta befinner mig på nouw nu mera!detta inlägg skriver jag här bara för att dela min youtube kanal! =)så är du ny på kanalen å kollar in min kanal så PRENUMERERA mer nä gärn...

Av Evy - 20 januari 2016 02:29


hej alla bloggare här på bloggplatsen.. ni som följer mig/läser min blogg!nu kommer ja snart sluta blogga här på bloggplatsen å blogga vidare på www.nouw.com    så ville ha lite nytt å blogga i nu när det ä 2016 å allt!skrev i tidigare inlägg sen n...

Av Evy - 19 januari 2016 16:07

Var påväg hemåt å fick se denna härliga eftermiddas himmel med härlig solnedgång. =) ...

Av Evy - 18 januari 2016 22:45


Ska nog skaffa sånna framöver.. :) Det finns ett antal utmärkta hälsofördelar som Himalayasalt erbjuder och du behöver inte äta det för att få dem alla. Lampor gjorda av saltet kan göra underverk för din hälsa och hem tack vare deras naturliga luf...

Av Evy - 18 januari 2016 20:55


Jaha det ä väll typiskt gällande kött oxå. Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket vill inte säga mycket mer än att det som ser ut att bli den kommande skandalen handlar om fiffel med ursprungsmärkningen. ? Vi har starka misstankar mot...

Presentation

antal besökare

Följ bloggen

Följ mybloggnotyours med Blogkeen
Följ mybloggnotyours med Bloglovin'

Länkar

Omröstning

vad tycker du/ni om min blogg??
 läsvärd
 bara kikar in
 läser ibland
 snygg blogg header
 läser varje dag

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se